Bjelopoljke koje gaje snažno I lijepo prijateljstvo od 2010.

Milica Zindović i Albina Idrizović dugogodišnje prijateljice, imale su puno zajedničkih prijatelja i ranije, ali kako su one bile van Bijelog Polja, izmicala je prilika da se upoznaju.

Onda je te 2010 Albina započela svoj biznis u rodnom gradu, otvorila frizerski salon, i dobila novu klijentkinju- Milicu.

Iako ih je spojila ljubav prema “šašavim” frizurama, uz kafenisanja, šetnje, kampovanja, vožnju bicikala, posjete festivalima… shvatile su da je njihovo prijateljstvo jedno od onih za cijeli život. Tako je i sada iako Albina živi u inostranstvu od prije par godina gdje joj je prvi gost bila baš Milica.

U to ime evo i njihove zajedničke fotografije iz Kelna u Njemačkoj. “Ne može sve jedna majka da rodi” kažu obje.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

NVO MMNE