Ljubav I razumijevanje pobjeđuje sve različitosti I nesuglasice

Elvira Pilica i Nebojša Šćekić. Upoznali se davne 1996 god u tada popularnom lokalu   “404”.

Upoznavanje je teklo spontano, tačnije viđeli smo se dva puta u lokalu sto do stola, ništa više nismo znali jedno o drugom.

Te noći 13 Novembra 1996 ušao sam u lokal sa sestrom mi od strica, pri čemu smo sjeli za sto preko puta djevojke koju nisam poznavao.

Rekao sam sestri ukoliko se upoznam sa tom djevojkom da ću je oženiti.

Tako je i bilo upoznali smo se te noći, pri čemu sam saznao da je ona muslimanka, a ona da sam ja srbin.

Izašli smo drugo veče, 14. Novembra 1996. godine i te noći smo odlučili da otpočnemo zajednički  život, ne lak i jednostavan, bez zabavljanja bez obzira na sve razlike i međunacionalna neslaganja u to vrijeme….

Da ne bih dužio u braku smo već 25 punih godina i ide 26-ta.

Izrodili smo divan porod, 3 sina i kćer.

ISAK – 24, DAVID-20, DARIJO-12, NINA-9

I ovim putem želim javno da se zahvalim svojoj ženi na ljubavi i bogatstvu koje mi je pružila iako nas život nije mazio.

Ljubav i razumijevanje pobjeđuje sve različitosti i nesuglasice.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori.  www.zajedno.org.me