Sedmogodišnje prijateljstvo koje I dalje traje..

Monika Cvijović i Džejlan Kasumović – “I ako smo išle u različite srednje skole, slična interesovanja i zajednička druženja dovela su do odluke da upišemo isti fakultet na kom smo učvrstile naše prijateljstvo. Osim sto smo postale najbolje prijateljice, nase porodice su postale kucni prijatelji, pa je prosto postalo nezamislivo da bogata slavska trpjeza i čari Bajramskih dana prodju jedni bez drugih.. Mi smo još jedan u nizu dokaza da mnogobrojne podjele ne mogu uticati na naše prijateljatvo jer bogatstvo razlicitosti leži u našem jedinstvu.”

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Zajedno

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

@mmne.me