Prijateljstvo od 1993 godine pretvoreno u kumstvo

Kristina i Lejla, drugarice od 1993, iako smo studirale na različite strane, ostale smo uvijek u kontaktu. 2007. godine naše prijateljstvo je krunisano kumstvom, mojoj  Lejli sam vjenčana kuma. Živi u Beogradu, ja u Bijelom Polju, ali smo stalno u kontaktu i jedva čekamo odmore da se vidimo da se ispričamo, da se naša djeca izigraju. Moj iskreni prijatelj za cijeli život Lejla Dobardžic Tahirović, moje ime je Kristina Kljajić Jokić.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori.

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

NVO MMNE