Bjelopoljski muzičari primjer dobrih međuljudskih odnosa

Bjelopoljski muzičari primjer dobrih međuljudskih odnosa

Bjelopoljski muzičari Petar Jokić, Mirza Ćatović i Damir Skoko primjer su dobrih međuvjerskih i međunacionalnih odnosa u našem gradu. Oni su primjer vjerske tolerancije po kojoj je kako kažu naš grad poznat od davnina.

Petar, Damir i Mirza su zajedno nastupali na koncertu srpske muzike, a kako planiraju organizovaće i koncert bosanske i crnogorske muzike. Smatraju da poznavanje razne muzike predstavlja umjetničko bogastvo u kojem nema mjesta razlikama po vjerskoj i nacionalnoj osnovi.

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Evropska unija u Crnoj Gori

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *