Budimo posebni, spojimo sve različitosti u jednu cjelinu

Rođena sam u mješovitom braku, zato odgovorno tvrdim da nema ljepše slobode nego kad znaš šta su i Bajram i Božić. Vrjednujem samo ono što ljudi nose duboko u sebi. Znajući šta su moji roditelji prolazili još u ono vrijeme, nijesam dozvolila sebi da imam predrasude, zato smatram da ih trebamo svi zajedno preskočiti, sve različitosti, vjeroispovjesti, nacionalnosti i sve ostale razlike spojiti u jednu cjelinu.

Po završetku srednje škole zaposlila sam se u organizaciji u kojoj imam kolege različitih vjeroispovjesti i nacionalnosti, ali svi smo jednaki i svi se jednako dobro slažemo.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori.

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *