Prijateljstvo ih je vodilo od svete gore do svete zemlje

Milenko Vasić, bjelopoljski frizer rođen je u Bosni u Doboju, odrastao je u Vojvodini, a od  1969 godine došao je da živi u Bijelo Polje. Dolaskom u Bijelo Polje radio je u frizerskom salonu do otvaranja svog, a potom se oženio. Prema njegovim riječima dolaskom u naš kraj gdje je područje mješovitih vjera i nacionalnosti, on nikada nije imao problema. Čak šta više iako je pravoslavne vjeroispovjesti ističe da se više družio sa sugrađanima islamske vjeroispovjesti. Takođe jednu lijepu zanimljivost nam je otkrio, a to je da je 2007. Godine sa svojim prijateljima bio u Svetu goru, a 2008. Godine takođe sa prijateljem Kemom bio je u Svetu zemlju na adžiluk.

Milenko je svojom pričom poslao jako lijepu i korisnu poruku našim građanima.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

NVO MMNE

VIDEO SA YT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *