“Razlike” ih nijesu spriječile da funkcionišu kao jedno

Sejma Babajić, Stefan Radojević, Danilo Dašić, Leontina Marković i Emina Spahić

Mladu ekipu bjelopoljaca i beranaca Sejmu, Stefana, Danila, Leontinu i Eminu spojila je ista obuka koju su pohađali, dani koje su provodili zajedno učinili su da oni postanu jedan tim i dobra družina. A kako oni kažu ni jednog trenutka od svih dana provedenih zajedno oni nijesu osjetili neku neprijatnost jedni od drugih, čak su osjećali kao da su svi jednaki i funkcionisali su kao jedno, a vjeruju da će se ovo drugarstvo nastaviti jer je dobro počelo.

Inicijativa ZAJEDNO: Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori.

Tradicionalno dobri međunacionalni odnosi u Crnoj Gori inspirisali su NVO MMNE da u saradnji sa fondom za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava (FZM) pokrene inicijativu fokusiranu na promociju sjajnih i svijetlih primjera dobrih odnosa među građanima kako bi putem društvenih mreža i web sajta posvećenom ovoj tematici promovisali dobročinstva, prijateljstva, kumstva, kolegijalnost i brakove između različitih vjera i nacionalnosti u našoj državi.

Iz NVO MMNE su pozvali sve građane da se uključe u ovu inicijativu. Pošaljite vašu priču sa svojim prijateljima, kolegama, kumovima, supružnicima u obliku teksta, fotografije ili video materijala kako bi vas predstavili kao dobar primjer da u Crnoj Gori građani čuvaju tradicionalno dobre međuvjerske i međunacionalne odnose.

Cilj nam je da afirmišemo i promovišemo tradicionalno dobre odnose između vjera i nacija u Crnoj Gori. Plan nam je da kroz inicijativu “Zajedno” tokom narednih mjeseci na društvenim mrežama, web sajtu www.zajedno.org.me u saradnji sa međunarodnim partnerima i medijima afirmišemo zajedništvo, toleranciju, razumijevanje i dobre prijateljske, komšijske, kolegijalne i kumovske relacije među građanima.

www.mmne.me

www.zajedno.org.me

Evropska unija u Crnoj Gori

Fond za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore

NVO MMNE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *