RAZNOLIKOST OBLIKUJE NAŠE ZAJEDNICE I PREDSTAVLJA NAŠE BOGATSTVO

Sreto Pavićević vjeruje da Bijelo Polje može poslužiti kao uzor u širem društvenom kontekstu, naglašavajući da raznolikost koja oblikuje naše zajednice zapravo predstavlja naše bogatstvo.

“Mislim da je Bijelo Polje, bilo ranije, a i sada je primjer odličnih međuvjerskih, međunacionalnih, međukonfesionalnih odnosa, i smatram da možemo biti primjer i jednoj mnogo većoj i široj zajednici. Smatram da su te različitosti o kojima govorimo, zapravo naše bogatstvo. Tako da možemo svi da učimo na tim nekim sitnim razlikama, jer mi smo u principu svi jedno. Možemo da učimo na tim nekim malim razlikama koje postoje između nas, tako da to je zapravo samo bogatstvo ovog društva”, ističe Pavićević.

On dodaje da ima drugove druge vjeroispovjesti i nacionalnosti, te da je vaspitan on kao i cijela njegova porodica upravo u tom duhu da nijesu gledali ko je koje vjere ili nacionalnosti. Napominje da je vaspitavan da ljude dijeli na dobre i loše, te da smatra da je to jedina podjela na koju treba obratiti pažnju.

*Projekat različiti, a isti, realizuje NVO Multimedijal Montengro (MMNE) uz finansijsku podršku Ministarstva ljudskih i manjinskih prava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *