ŠPANJEVIĆ: BIJELO POLJE JE PRIMJER HARMONIJE SVIH NARODA I NARODNOSTI

Bijelo Polje grad je poznat po dobrim međuljudskim, međuvjerskim i međunacionalnim odnosima. Važi za grad koji u kojem ljudi ne gledaju na razlike, već na ono ljudsko što vlada u samom čovjeku.

Bjelopoljac Mladen Španjević, koji na ličnom primjeru i primjeru o dugogodišnjim prijateljstvima dokazuje da u iskrenim prijateljstvima nema mjesta “različitostima”.

“O multietničkom skladu opštine Bijelo Polje se može govoriti nadugo i naširoko. Bijelo Polje jeste primjer jednog vrlo harmoničnpg življenja, i postojanja svih naroda i narodnosti na našem prostoru. Sad ih neću pojedinačno i poimenicno navoditi, ali zaista vjerujem da mi jesmo, da kažem, mi u Bijelom Polju dijelimo taj princip ljudskosti i čovjekoljublja ne gledanih ni ko je odakle, ni ko su mu đedovi, ni očevi. To je pokazano kroz istoriju, koja nije nimalo laka ni jednostavna u opštini Bijelo Polje ima toliko primjera. Od svojih prijatelja, spomenucu dva, Kenana Smakića i Adnana Avdića, mi se družimo cijelog života, zajedno smo završili pravni fakultet, zajedno da kažem dijelimo maltene sve ono što čini ličnost jednog čovjeka značajnim”, kazao je Mladen Španjević.

*Ova objava je kreirana u sklopu projekta “Tradicija i zajedništvo u Bijelom Polju” koji finansira Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a sprovodi NVO Multimedijal Montenegro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *