PAJOVIĆ I BEGANOVIĆ: RAZLIČITE VJEROISPOVIJESTI NIKADA NISU BILE PREPREKA NAŠEM PRIJATELJSTVU

Adelisa Beganović i Ilija Pajović mladi su bjelopoljci čije prijateljstvo traje već šesnaest godina.

Prema riječima Ilije i Adelise, različita vjeroispovijest nikada nije bila prepreka već su o običajima učili jedno od drugog.

“Prijateljstvo je jedna od najvrijednih stvari u životu, a naše prijateljstvo je savršen primjer te toga. Družimo se već 16 godina, naša različita vjeroispovijest nikad nije bila prepreka našem odnosu. Naprotiv, obogatila je naše razgovore i iskustva, omogućavajući nam da učimo jedno od drugog i da širimo svoje vidike”, navode oni.

Uprkos razdvojenim životnim putevima njihovo prijateljstvo ostaje snažno.

“Tokom srednje škole i studija naši putevi su se razdvojili. Iako smo krenuli različitim stazama, to nas nije spriječilo da održimo naše prijateljstvo. Naše druženje se nastavilo uprkos svim izazovima, što pokazuje koliko je naše prijateljstvo snažno i trajno. Prijateljstvo koje prelazi granice vjere otvara vrata razumijevanja i poštovanja, pokazuje nam da različitost nije prepreka već bogatstvo”, dodaju Adelisa i Ilija.

Ova objava je kreirana u sklopu projekta “Tradicija i zajedništvo u Bijelom Polju” koji finansira Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava, a sprovodi NVO Multimedijal Montenegro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *